Ștefan Farrell dă de pământ cu părinții care își duc copiii la modelling

Organizatorul City Fashion Week și agentul de modele, Ștefan Farrell, este indignat de faptul că părinții aruncă inutil cu banii pentru a-i băga pe copii în prezentări. Aceștia sunt duși inclusiv în Dubai și alte prezentări internaționale și naționale doar penrtu ca părinții să-și satisfacă propriile mofturi.

”Sunt anumiți organizatori, la nivel național, cât și intermediari la nivel internațional, care au prins slăbiciunea părinților cu bani, prostindu-i cu mare reușită, iar copiilor oferindu-le tot felul de diplome pompoase. Nu mi se pare normal ca copii între 3 și 12 ani să fie expuși la nivelul acesta în prezentările de modă inventate la nivel internațional, unde părinții plătesc mii de euro organizatorilor și designerilor pentru a-și expune copii în fața unor șeici sau unor așa ziși invitați prezentând rochițe cumpărate de la designeri pentru a-i propulsa pe scenă. Consider o batjocoră să îți duci copilul mii de kilometri cu avionul, cu mașina, plătind mii de euro organizatorilor sau cumpărând zeci de rochii ca să aibă mai multe prezentări. NU E PROST CINE CERE, PROST E CINE DĂ.”

Părinții sunt obligați să cumpere rochiile din prezentare

”În trecut existau agențiile de modele de stradă, unde și porcul putea fi model, însă noul trend este ca anumiți designeri români să vândă rochițe în serii, părinților, pentru ca copilul lor să apară în prezentări de modă. Este exclus așa ceva. Cum să dai bani pe rochii? Când vorbim de prezentări reale și serioase, copilul trebuie să fie plătit, promovat și lansat după calitățile pe care le are. La final, după ce investesc sume pe care le aruncă pe geam, cariera lor se termină acolo.”

Modellingul pentru copii se face cu măsură

”Sunt de acord cu agențiile de modelling pentru copii doar într-o anumită măsură. Atunci când copii au ceva de învățat de acolo, cum ar fi ținută corectă, mers și prezență scenică, mobilitate, înlăturarea tracului scenic, creșterea încrederii în sine. Cu toate astea sunt de acord, dar tu ca părinte să plătești o sumă modică. Maxim 400-800 de lei. Pentru că implică niște costuri, închirierea sălii, fotografii și investiții.”

Trafic de rochii

”Dar să te duci tu ca părinte ipocrit ce ești și să dai bani ca copilul să stea în rândul din față este umilitor. Așa îți înveți tu copilul? Să îi cumperi dreptul de a fi pe scenă? Unde e bucuria lui de a se bucura de realizările lui? Dar nu aceasta e problema. Problema cea mare este acest trafic de rochii care nu este ilegal, dar este imoral.”

Designerii vor totul gratis

 ”Asta se întâmplă în România în general. Brandurile, designerii preferă totul gratis, să exploateze și fetele mari dacă se poate. Modellingul este o meserie grea și știe doar cine a trecut prin ea, la fel ca fotbalul sau orice alt sport. Nu există fashion week-uri pentru copii organizate la Paris, Milano sau Londra. Sunt niște fake-uri. În cazul marilor prezentări de modă dacă există un brand de copii, participă acolo. Dar nu se organizează special pentru copii. Sunt organizate de impostori, cele pentru copii. Eu cunosc două evenimente de copii la noi. Una la București și una la Cluj. Sper că nu au același mod de abordare.”

Exclude astfel de designerii din evenimentele lui

”Întradevăr am dedicat o zi copiilor, însă în fiecare an am cedat unor terțe organizatori din România, implicați în prezentări pentru copii și i-am lăsat să gestioneze de cuviință ziua a 3a. Însă și acum când îți spun asta, mi se face pielea de găină când mă gândesc că ar fi existat vreun designer care să ceară bani pe prezentări de modă. Genul acesta de designeri îi voi exclude sub orice formă din orice eveniment pe care îl voi organiza. Niciodată nu am perceput bani de la copii pentru ziua a 3a. Singurele cheltuieli pe care le-a plătit organizatorul în ziua 3 a fost sonorizarea, sala, muzica și video-ul.”

Un sfat pentru părinți

”Să spună nu categoric acestei mafii. Să nu își bage copii la evenimente pe sume peste 1000 E și să aștepte ca copii să crească. Dacă își doresc foarte mult să activeze, să se limiteze la un buget normal pentru că banii se câștigă, nu se fură. Până la urmă fiecare părinte face ce vrea cu banii lui. Eu nu am jignit pe nimeni, dar le-am deschis ochii. Sunt de-a dreptul siderat atât eu cât și alți colaboratori de ai mei când văd că s-au deschis școli de modelling, de oameni fără experiență. Ce îi reprezintă pe acești oameni? Fabrica de bani? Și-au dat seama că e loc de făcut bani pe spatele unor bieți oameni? Dacă sunt părinți care chiar nu înțeleg, nu au decât să plătească.”

 • Ușor de zis, dar știți foarte bine ca în România toți designerii pentru copii cer bani ca să le fie prezentate creațiile, altfel copii au urmat degeaba cursuri de modeling, pentru că nimeni nu le baga în nimic. Totul în ziua de azi se face doar pe banii părinților care plătesc ca proști doar pentru a-și vedea copilul pe scenă.

 • Buna ziua! O întrebare pentru d-l Stefan…..Care sunt agențiile acreditate? Vă întreabă o mămică a cărei fetiță este pasionata de modelling și a cazut de multe ori în plasă.Multumesc!

  • Fiecare agentie de fotomodele pentru copii abordeaza o politica gresita deoarece stiu ca parintii fac orice pentru copii lor. O agentie acreditata este cea care se respecta si nu va poarta copilul la evenimente inrernationale de dragul unei nebunii.
   Va recomand totusi http://www.kidsmodels.ro la Cluj, la Bucuresti Bianca Paduraru, in Constanta sunt mai multe Maria Iacob, Alexndra, etc.
   Deschideti ochii mari!!!

  • Kids Model Academy, in Bucuresti, aflata sub atenta indrumare a domnului Catalin Botezatu. Pentru orice alte detalii va stau la dispozitie pe Messenger. Sunt cea care are onoarea de a preda la aceasta academie si care are 25 de ani de experienta pe podiumuri si scene nu doar la nivel national. Numele meu ? Raluca Andreea Andrei

  • Ce legatura are Catalin Botezatu in povestea asta?
   Eu vorbesc in acest articol cumva de Catalin Botezatu?
   Pur si simplu aduc am spus ca nu sunt show-uri de copii im cadrul Fashion Week-urilor oficiale.

 • >