Premierul Ungariei, Viktor Orban atacă UE chiar din Transilvania

Azi premierul Ungariei Viktor Orban a fost prezent la evenimentul de la Universitatea de Vară din Băile Tușnad. Acesta a susținut tradiționalul său discurs în care, de această dată, a aruncat săgeți spre Uniunea Europeană.

În discursul său de azi, Viktoe Orban a menționat că Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie privind războiul din Ucraina, deoarece sancțiunile împotriva Moscovei nu au funcționat. Totodată a spus că Ungaria va rămâne în afara războiului. Orban a declarat, în repetate rânduri, că Ungaria, care depinde masiv de gazul rusesc, nu este dispusă să sprijine embargourile Uniunii europene sau limitările asupra importurilor de gaze rusești, deoarece acest lucru i-ar submina economia.

Liderul de la Budapesta a mai susținut că strategia occidentală în Ucraina a fost construită pe patru piloni: primul că Ucraina poate câștiga un război împotriva Rusiei cu armele NATO, sancțiunile ar slăbi Rusia și ar destabiliza conducerea acesteia, sancțiunile ar răni Rusia mai mult decât Europa, lumea s-ar alinia în sprijinul Europei.

Orban a susținut că această strategie a eșuat, deoarece guvernele din Europa se prăbușesc după modelul ”domino”, prețurile la energie au crescut și acum este nevoie de o nouă strategie. El a mai subliniat că Ucraina nu va câștiga niciodată războiul în acest fel ”pur și simplu pentru că armata rusă are o dominație asimetrică”.

>