La Cluj-Napoca prețul apartamentelor a crescut cu 30% mai mult decât înainte de pandemie, dar cererea a scăzut

Cluj-Napoca se află, de ani buni, înaintea capitalei în clasamentul prețurilor medii solicitate pentru apartamente. Orasul de pe Somes este în continuare, singurul mare centru regional al țării în care apartamentele sunt mai scumpe acum cu peste 30% decât în urmă cu 2 ani.

Așteptările vânzătorilor s-au majorat cu 7,2% în ultimele 3 luni, până la o valoare de 2.400 de euro pe metru pătrat util, față de 2240 de euro. Comparativ cu un an în urmă, cererea pentru proprietăți rezidențiale/apartamente, dar și case, a scazut în marile centre regionale ale țării.

Cea mai mare scădere a fost înregistrată în Cluj Napoca cu -32%, iar cea mai mică în Constanța, -18%. Și interesul pentru achiziția de locuințe a fost, în al doilea trimestru din 2022, mult mai mic. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate In Cluj, București, Brașov, Constanța, Timișoara și Iași. Oferta a scăzut și ea aproape de jumătate in special in Cluj.

În timp ce locuințele sunt prea scumpe de cumpărat, chiriile sunt la mare căutare. Pe primul loc la acest capitol se afla Iași, Timișoara, Brașov urmate de Constanța, Cluj-Napoca și București.

>