Funcționarii din Primăria Cluj-Napoca vor beneficia de spor de obezitate

Munca la birou este periculoasă și trebuie recompensată! Asta au hotărât consilierii locali clujeni, care au votat acordarea de sporuri, printre care si cel de obezitate.

Consilierii locali clujeni au votat acordarea de sporuri de 15% din salariul de bază funcţionarilor din Primăria Cluj-Napoca pentru condiţii de muncă „vătămătoare”.

Aici e inclus stresul profesional provocat de munca de birou, hipertensiunea sau obezitatea. Hotărârea se bazează pe un raport al Direcţiei de Sănătate Publică Cluj prin care se constată că salariaţii din Primărie „îşi desfăşoară activitatea în locuri de muncă care presupun condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă”. Ce afecțiuni au angajații primăriei din cauza locului de muncă?

Ei bine, problemele de sănătate cu care se confrunta funcționarii clujeni cel mai des sunt hipertensiunea arterială, obezitatea și afectiunile la coloana vertebrală. 63 % dintre angajații primăriei suferă de obezitate, adică peste media națională care este de 21 %. Hotărârea a trecut, în ciuda voturilor „împotrivă” ale USR, primarul Emil Boc având o majoritate confortabilă PNL-UDMR.

>